• En ljus och hållbar framtid
  E
  L
  L
  E
  V
  I
  O
  Vi förbättrar livskvaliteten genom att säkerställa ett långsiktigt hållbart elnät!
  Se aktuell ärendestatus
 • Nu byter vi ut 930.000 elmätare

  Vi säkerställer pålitliga elleveranser till våra hem och företag i Sverige
  Se aktuell ärendestatus?
 • Vi ser till att alla kan sova tryggt om natten

  Vi arbetar i tysthet med något så livsviktigt som din elförsörjning.
  Se aktuell ärendestatus?

Med engagemang och kunskap bidrar vi till en ljus och hållbar framtid Vi finns här för dig när du behöver oss, tjugofyra timmar om dygnet

Ellevio förbereder planerar preparerar omfattande mätarbyte med start 2020.

Telia har tecknat ett avtal med ONE Nordic AB som innebär att de ska koppla upp cirka 900 000 elmätare för Ellevio med sitt nya nät Narrowband Internet of Things (NB-IoT).

Nätet är en vidareutveckling av 4G och ett steg mot 5G. Tekniken kännetecknas av bättre inomhus- och utomhustäckning, lägre energiåtgång och låg installationskostnad. Den är utvecklad för att skicka små dataströmmar under en lång tid, vilket är precis vad som behövs inom Internet of Things.

”NB-IoT är idealisk för svårtillgängliga områden och möjliggör maskin-till-maskin-kommunikation som passar perfekt med vår utveckling av det smarta elnätet. Det ger oss också möjlighet att i framtiden utveckla helt nya IoT-tjänster för våra kunder”, säger Johan Svensson Program Manager, Ellevio. De första nya elmätarna börjar installeras under våren 2020 och projektet pågår fram till slutet av 2023.

Läs hela pressmeddelandet på Telias hemsida.

Våra tjänster

Byta besöksdatum?

Om du inte kan den tid vi har föreslagit så kan du byta själv. Detta gör du genom att gå till tidsbokningen och skicka ett nytt förslag på datum som passar oss båda.

Ström till dig

I och med den att den nya mätaren installeras så kan vi se om du är utan ström eller om annat fel uppstått. Vi kan agera snabbt utan att du behöver ringa oss.

Tekniskt stöd

Vi har satsat på webb och responsivt för att hantera ditt behov av information, utbildning och support i det media du kan använda, ex: app, padda och eller din dator.

Utbildningsfilmer

I och med utrullningen behövs utbildning. Vi har här tagit fram utbildningsfilmer som du kan lära och förstå hur allting fungerar. Se våra samlade utbildningsfilmer här.

Montörer hjälper oss

Ellevio får hjälp av One Nordic, en av marknades bästa entreprenörer. De har utvecklat teknik för att på bästa sätt göra en säker, snabb och smidig installation.

Digitalt stöd

För att underlätta så mycket som möjligt har vi digitalt stöd som fungerar responsivt även i en mobiltelefon, vilket gör att du kan följa ärendet även om strömmen gått.

0
0
0
0

layout styles

Support helt online!

Med en så stor utrullning som görs nu tillsammnas med ny teknik som Telia har tagit fram så kommer det alltid att finnas någon form av barnsjukdom, hur mycket vi än har testat.

Därför har vi tagit fram denna digtala tjänst som skall underlätta för dig som kund om något inte går som det förväntas. Det som du kommer behöva för att kontakta oss är ditt anläggningsid. För att få reda på vart det står så kan du redan nu logga in på mina sidor och se över den kontaktinformation som vi har till dig.


Exklusiva elmätare

Med våra helt nya elmätare finns en mängd funktion som har utvecklats de senaste 10 åren, inte minst med tanke på kommunikation och IoT (Internet Of Things)

Den nya mätaren tillverkas under 2019 och kommer tillsammans med Telias 5G-nät att erjbuda en mycket större möjlighet att snabbt leverera mätarinformation i realtid. Med hjälp av snabbare överföring kan du som kund se och förstå förbrukning på en helt ny nivå.

Genom IoT öppnar vi även för andra leverantörer att kunna erbjuda tjänster i form av appar och liknande som aldrig tidigare kunnats erbjudas konsumenter, fastighetsägare eller kund.

style switcher

Senaste nytt här på webben

Tillsammans med våra fantastiska engagerade värdefulla sammarbetspartners

Byter vi mellan 2020 och 2023 hela 939,000 elmätare i Stockholm, Mälardalen och på Västkusten.